Objašnjenje:
Sva moja jutarnja grgoljenja i još po neka priča...

Evrosong – sjajno i strašno

Marija Šerifović, pobednik takmičenja Eurosong 2007Večeras je Srbija prvi put učestvovala na Eurosongu kao samostalna država i pobedila je. Svaka čast Mariji Šerifović i ostaloj ekipi na ovoj pobedi.

 Ono što me međutim užasava je način na koji je voditeljka Javnog servisa vodila program kako u kvalifikacijama, tako i u finalu. Način vođenja je bukvalno ličio na slušanje ogovaračke ekipe koja sedi u ćošku nekog kafića. Prve večeri, kako je voditeljki nervoza rasla jer nije bila sigurna da li će se Srbija kvalifikovati, upućivala je poluuvredljive komentare voditeljskom paru, da bi pred kraj pokušavala da bude duhovita. U finalnoj večeri je samo falilo da psuje one zemlje koje nisu glasale za “nas” (na sreću takvih nije bilo mnogo), da bi na kraju uz dahtanje u mikrofon koje je očito poruzrokovano uzbuđenjem koje nije umela da sakrije objasnila da mora da napusti vođenje programa da bi radila intervju. Kao neko ko je u medijima već 16 godina, ovo vidim kao više nego neprofesionalno. Naravno, Javni servis Srbije sigurno smatra da je posao odrađen mestralno za naše pare – mi plaćamo njihov rad. Ništa manje strašno je ponašanje privatnih stanica sa nacionalnim pokrivanjem koje su do samog kraja ćutalo o ovom takmičenju – verovatno zbog ljutnje što oni ne prenose ovaj događaj.

eurovision.jpgIpak, još jednom čestitke timu koji je Molitvu doveo na prvo mesto evrovizijskog takmičenja. Retka je prilika da puna sala ljudi sa raznim zastavama evropskih zemalja skandria pozitivno Srbiji.

Comments (6) -> “Evrosong – sjajno i strašno”

 1. Sanja
  13 May 2007 00:38
  1

  Potpuno imaš pravo. Gledala sam po tradiciji takmičenje, i drago mi je da su ovi naši pobedili. I svo vreme me je užasno narviralo vođenje programa, ali nisam shvatala u čemu je fazon. A zapravo zvučalo je kao da sam slušala moju drugaricu u nekom kafiću kako “ogovara” likove oko nas. Sramota za RTS koji nam krade pare, iako ih gotovo nikada ne gledam.

 2. Ivan Minic
  13 May 2007 02:50
  2

  Ne znam sta se sa Duskom desava, ali je definitivno mnogo scary ;|

 3. Walker
  14 May 2007 01:38
  3

  Ja sam bio na putu u malom mestu gde nema kablovske, pa sam gledao na HRT-u (antena!) i njihov voditelj je OK gariša skroz… I od početka je govorio kako će Marija pobediti, i kako bi on da izbegne gužvu jer postoji samo jedan lift dole iz komentatorskih loža… 🙂

 4. Tango
  11 July 2007 22:39
  4

  Hvala Relja,

  Gledao sam samo kraj, video sam da mi nešto smeta, ali mi nije bilo jasno šta. Sada mi je jasno.

 5. nikola
  31 May 2008 11:45
  5

  alo marija volim te posto pevas pesmu Molitva lepa je bas super i super sto si pobedila na pocetku superrrrrrrrrrrr
  cao i tako nasta vi
  lepo ajde ocu da pobedis
  napravijo sam 1 mesag a ovo je 2 mesag
  CAAOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 6. Ivana
  31 May 2008 11:47
  6

  lepo marija volim te posto sve pesme su lepe

Reply