Objašnjenje:
Sva moja jutarnja grgoljenja i još po neka priča...

Klimatske mudrice.

Srbi se generalno boje malo stvari, ali na vrhu liste strahova, sasvim sigurno su promaja, pomračenje sunca, sapun (statistika kaže da prosečan stanovnik Srbije troši 6 komada godišnje) i klima uređaj. Dobro. Možda preterujem. Klime se ne boje baš toliko, sve dok se ovi opaki uređaji koriste kako valja! A to znači najviše pet stepeni razlike u odnosu na spoljnu temperaturu!

To znači da kada je napolju 35 stepeni, u mogućnosti ste da sebi priuštite prijatnih 30. Šta bi čovek mogao više da poželi?

Sa druge strane nisam uspeo da shvatim kako se klime koriste zimi po tom uputstvu – da li je i tada pravilo da se maksimalno temperatura poveća za pet celzijusovih? Ako jeste – to bi omogućilo ugodnu temperaturu mžnjenja kada je napolju recimo -5. Na sreću, u Srbiji se retko klimatizeri koriste za grejanje pa ćete se u najhladnijim danima krčkati na 25. Zanimljivo je da se tada klima-mudrijaši ne oglašavaju sa zahtevom da se temperatura koriguje kako slabašni organziam ne bi doživeo šok prelaska sa 25 na -10.

Sve u svemu ja sam za konstantu – 22 je super i kada je napolju -20 i kada je +40. A nisam usamljen 🙂

Reply