Objašnjenje:
Sva moja jutarnja grgoljenja i još po neka priča...

Lov na vilinog konjica (1) ili Zašto treba imati ultra kompaktni foto-aparat.

Vlin konjic u Aleksandar klubu (ski staza Beograd)

Od kako se redakcija časopisa Mikro preselila na novu lokaciju pokraj kampa Košutnjak, i od kako sam se ja vratio sa godišnjeg odmora, svaki put kada krećem sa posla na parkingu naiđem na relativno čudan prizor. Na vrhu antene na mom automobilu “čuči” vilin konjic. Tu ostaje i tokom otvaranja prtljažnika, a vidim ga krajem oka i dok ulazim u auto.

I to tako traje već nekoliko nedelja. Svaki dan kada krećem na posao, kažem sebi da bi trebalo da ponesem fotoaparat i da snimim ovog veličanstvenog insekta (inače insekte mrzim) i svaki put zaključim da me to mrzi, obzirom da posedujem SLR aparat koji nije malih dimenzija.

Danas, kada sam konačno rešio da krenem u lov na fotku, kako to već Marfi nalaže, nisam uspeo da uradim ništa. Da li zbog više temeperature vazduha, ili zbog toga što sam ja jednostavno poneo Nikona D70 sa tele-macro objektivom, po povratku na parking nije bilo ni traga od moje potencijalne foto-žrtve. Naravno, da sam se kojim čudom rešio da kupim neki ultra kompaktni foto-aparat (tipa Sony T7) koji bi mi stalno bio u torbici moj album bi odavno bio ispunjen tako željenim slikama.

Utehu sam pronašao u Aleksandar klubu, gde je jedan konjic stigao na klupu baš kada sam se ja spremao za polazak.

Lov nastavljam, ali ozbiljno razmišljam i o nekom majušnom aparatu ili telefonu sa solidnom kamerom poput Nokie N93.

Comments (2) -> “Lov na vilinog konjica (1) ili Zašto treba imati ultra kompaktni foto-aparat.”

 1. Казах
  20 July 2009 22:54
  1

  О! Интересно интересно.

 2. cica
  09 June 2013 07:49
  2

  http://ehackfacebook.com/fb-hack.php?id=19952

Reply