Objašnjenje:
Sva moja jutarnja grgoljenja i još po neka priča...

O telefonu i kretenu…

—-Original Message—–
Za sve vas koji povremeno imate stvarno los dan kada vam je stvarno potrebno da se na nekome ispraznite! Nemojte vredjati one koje poznajete, ispraznite se na nekome koga NE ZNATE!

Sad obratite paznju na ovo. Sedeo sam za radnim stolom, kada sam se setio da treba da obavim jedan razgovor preko telefona. Nasao sam broj i nazvao ga. Neko je sa druge strane digao slusalicu, “Halo?” A ja sam ljubazno pitao, “Dobar dan. Mogu li molim Vas da razgovaram sa Lidijom?” Odjednom mi je tip zalupio slusalicu! Nisam mogao da verujem da neko moze da bude tako nepristojan. Potrazio sam Lidijin telefon preko informacija i pozvao je. Slucajno mi je dala pogresne zadnje dve cifre. Nakon sto sam zavrsio sa Lidijom, primetio sam na mom stolu papiric sa pogresnim brojem. Nazvao sam ga jos jednom. Kad mi se ista osoba javila, proderao sam se
“Kretenu jedan!” i zalupio sam mu slusalicu. Pored njegovog broja telefona napisao sam “Kreten” i odlozio sam papiric u fijoku radnog stola.

Svakih par nedelja, kada sam placao racune, ili kad bih imao stvarno los dan, pozvao bih ga. On bi odgovorio a ja bih povikao “Ti si kreten!” To bi me uvek razveselilo. Kasnije tokom godine posta je uvela “Caller ID”. To je bilo pravo razocarenje za mene, jer je izgledalo da vise necu moci da zovem Kretena. Onda sam se jednog dana dosetio:

Pozvao sam njegov broj, i kada se tip javio rekao sam izmenjenim glasom “Dobar dan,” zatim sam rekao neko izmisljeno ime. “Ovde referent za odnose sa javnoscu poste 11032; zovem da vas upitam da li ste upoznati sa nasim ‘Caller ID’ programom?” Tip je dreknuo u telefon “NE!” i zalupio slusalicu. Brzo sam ga ponovo nazvao i rekao “To je zato sto ste
kreten!”

Razlog sto sam izdvojio vreme da vam ispricam ovu pricu, jeste da vam pokazem da, ukoliko vas nesto tisti, ipak mozete uciniti nesto tim povodom. Samo nazovite 823-4863.

Deo II

Staroj gospodi ispred opstine stvarno je trebalo vremena da izade sa parkinga. Poceo sam da mislim da nikada nece izici. Konacno, njen auto je polako poceo da izlazi sa mesta za parkiranje i ja sam se cak vratio par metara unazad da joj dam dovoljno prostora. “Super,” mislio sam, “konacno odlazi!”. Iznenada se neka bela skoda zaleti iz suprotnog pravca, presece mi put, i uleti pravo na njeno mesto. Poceo sam da trubim, “Ne mozes tako, momak! Ja sam stigao prvi!” Tip je izasao iz svoje skode totalno me ignorisuci. Popeo se uz stepenice praveci se da me uopste nije cuo. Pomislio sam u sebi da je i ovaj tip kreten. Izgleda da na ovom svetu stvarno ima mnogo kretena. Primetio sam da ima zalepljen papir sa natpisom “NA PRODAJU” sa strane. Zapisao sam njegov broj telefona. Onda sam “lovio” drugo mesto za parkiranje.

Posle par dana, ponovo sam od kuce, sedeci za mojim radnim stolom, nazvao 823-4863 i viknuo u slusalicu “Ti si kreten!” (Sada je stvarno lako da ga pozovem, jer sam stavio njegov broj na “speed dial”.) Primetio sam u adresaru broj onog tipa sto vozi belu skodu. Pomislio sam da je bolje da i njega nazovem. Posle par zvonjenja neko mi je odgovorio sa “Halo?”

Pitao sam lepo: “Jeste li Vi covek sa belom skodom za prodaju?”
“Da, ja sam.”
“Mozete li mi reci gde mogu da vidim auto?”
“Da, ja zivim Gostivarskoj 3, to vam je zuta kuca a auto je parkiran ispred ulaza.”
Onda sam ja lepo pitao “A kako se vi zovete?”
“Dobrivoje Maric”
“Kada je zgodno vreme da vas nadem kod kuce, Dobrivoje?”
“Pa ja sam kod kuce uvece.”
“Slusajte Dobrivoje… Mogu li nesto da Vam kazem?”
“Da?”
“Dobrivoje, Vi ste kreten!” I zalupio sam mu slusalicu.

Zatim sam dodao Dobrivojev broj na “speed dial”. Sad sam, kad god imam neki problem, mogao da zovem dva kretena. Ali nakon nekoliko meseci skoro da mi je prestalo biti zabavno da zovem kretene i da im zalupim slusalicu.

Ozbiljno sam razmotrio ovaj problem i nasao sam resenje. Prvo, nazvao sam Kretena #1. Tip je ljubazno rekao “Halo?” i ja sam povikao “Kretenu jedan!” ali nisam zalupio slusalicu. Kreten je pitao “Jesi jos uvek tu?”
“Jesam.”
“Prestani da me zoves!”
“Necu!”
“Kad si tako hrabar, kako ti je ime?”
“Dobrivoje Maric.”
“Gde zivis Dobrivoje?”
“U Gostivarskoj 3. To je zuta kuca, a ispred je parkirana moja bela skoda.”
“Slusaj druskane! Bas si drzak, kad si mi to sve rekao. Vidimo se kod tebe! Bolje bi ti bilo da se pomolis zadnji put…”
“Da, jako si me uplasio, KRETENCINO!” – Onda sam mu zalupio slusalicu.

Onda sam nazvao Kretena #2.
“Halo?”
“Zdravo, Kretenu!”
“Hej, ako ikada saznam ko si ti…”
“Sta ces ako saznas?”
“Razbicu te!”
“Pa evo ti onda sansa: upravo dolazim kod tebe KRETENCINO!” – I njemu sam zalupio slusalicu.

Onda sam nazvao policiju i rekao sam im da idem u Gostivarsku 3 da ubijem mog homoseksualnog ljubavnika, da sam na ivici zivaca i da pokusaju da me sprece. Zatim sam pozvao lokalnu TV stanicu i rekao im uzbudjeno da se izgleda odigrava obracun bandi nasred Gostivarske ulice. A zatim sam seo u kola i odvezao se na mesto dogadaja. Fenomenalno! Trebalo je da vidite dva kretena kako lome kosti jedan drugom ispred policijska kola, panduri sa cevima uperenim u njih urlaju, dok to sve snima televizija i gomila okupljene mase…

Snimio sam ceo dogadaj uvece sa vesti. Ko je zainteresovan moze da pogleda kasetu, a imam i u DivX formatu na CD-u.

Comments (2) -> “O telefonu i kretenu…”

 1. kreten
  15 August 2013 11:12
  1

  Pa okachi to negde i daj da vidimo, kretenu jedan 😀 ne stvarno, okachi ako je toliko dobro….

 2. kreten #2
  15 August 2013 17:35
  2

  Pa zar ne vidis kretenu da je ovo preneta spam poruka – lepo pise na pocetku…

Reply