Objašnjenje:
Sva moja jutarnja grgoljenja i još po neka priča...

Samsung LCD televizor

Samsung LE32S62BX LCD televizorPre neki dan sam kupio Samsungov LCD televizor dijagonale 32″ u wide formatu. Njime sam zamenio katodnog Sony WEGA 4:3 formata. Bio mi je potreban televizor veće dijagonale, pre svega zbog teškog čitanja titlova obzirom na dimenziju prostorije. Model LE32S62BX bio je na “akciji” što je njegovu cenu učinilo nešto nižom od očekivane (oko 680 EUR).

Televizor je HDTV ready, što znači da će kada se BluRay i HD-DVD plejer odomaće poslužiti svrsi. Moguće je da će pre toga biti upotrebljavan uz satelitski risiver sa adekvatnim programom.

Slika mu je zaista dobra, ali postoji par “slabih tačaka”. Prva je tjuner – naime pri promeni kanala čeka se oko sekund ipo na sledeći, a brzo šetanje po listi programa deluje da je praktično nemoguće. Na Sony televizorima, pritiskom na taster OK dobija se spisak kanala, a skrolovanje po njima ne uzrokuje menjanje sve do potvrde tasterom OK na odabranom. Na ovom Samsungu, kada se uđe u listu kanala, svako šetanje po njoj uzrokuje promenu (na koju se čeka sekund ipo). Jedina “prečica” je page up/page down koji skroluje po devet kanala na listi, ali na stranici od devet, svako pomeranje dovodi i do promene kanala (i naravno čekanje na izmenu). Za mene je ovo prilično frustrirajuće jer je Sony kanale menjao gotovo trenutno – a lako krstarenje listom lepo uređenih kanala je takođe bilo veoma brzi način da se stigne do grupacije npr. muzičkih ili sportskih kanala. Samsungov razvojni tim očito je smatrao da pamćenje brojeva kanala neće biti problem korisnicima.

Druga mana, ako se tako može nazvati, je zapravo pre marketinška “prevara”. Naime za ovaj model je navedeno da poseduje Picture in Picture opciju sa jednim tjuenrom. To bi trebalo da znači da, dok na primer gledate film sa DVD-a, možete da otvorite prozorčić sa nekim TV kanalom i čekate početak omiljenog programa. Međutim na ovom modelu to nije slučaj – PIP mu radi samo za HDMI i VGA ulaz i to ga čini praktično neupotrebljivim u mom slučaju.

Iako sam malo razočaran ovim manama, ipak nisam nezadovoljan kupovinom – dobio sam dovoljno veliki ekran za gledanje TV-a sa zaista odličnom slikom.

Comments (3) -> “Samsung LCD televizor”

 1. ZOKI
  07 August 2007 18:19
  1

  Ja sam u tripu da uzmem neki 16:9 ali sam u stalnoj dilemi plazma ili lcd i tu ne kapiram tacnu razliku i nacin odabira… Video sam taj TV o kome pises u Super Veru na Novom Beogradu u prodavnici racunara i slika mu je bas mocna, a cena priblizno ta koju navodis. Oni nisu imali plazme…

 2. Goran Anicic
  08 August 2007 21:03
  2

  Nabavio sam pre neki dan slican Samsungov LCD TV ali dijagonale 27 inca, serije S7. Prvi utisci su veoma zadovoljavajuci sto sa cenom od 45.000 din. predstavlja odlican odnos cena/kvalitet/kvantitet.

 3. zoranns
  26 January 2008 22:49
  3

  i ja sam kupio isti samsungLE32S62BX i mogu ti reci da si sve u pravu sto si naveo mada meni to nesto ne predstavlja problem sto sporo menja kanale jer sam i pre ovoga imao samsungov tv od 71cm i na njemu je isto tako bilo sporo!interesuje me dali je moguce spojiti 5.1 zvucnike preko lcd-a i kako?

Reply