Objašnjenje:
Sva moja jutarnja grgoljenja i još po neka priča...

Spoj tehnologije i “personalitija”

Thnologija, ali i presonaliti :)!Robosapien je ušao u moj život. Konačno. Znam da je infantilno da “konjina” od bezmalo 33 godine kupuje igračku koja je namenjena ne mlađim od 6 godina, ali nisam prekršio napis na kutiji – stariji sam od toga prema tome – uredu je 🙂 Šalu na stranu – ovaj robotić je pre dve ili tri godine, kada se pojavio izazvao veću pažnju kod starijih nego kod dece. Puno je različite LifeStyle magazine, uključujući i T3 pisalo o njemu, a broj ljubitelja ovih spravica je neviđenom brzinom rastao. Ove godine sam u Nemačkoj video i naslednika originalnog Robosapiena, a u međuvremenu su se pojavila i druga hodajuća i leteća bića istog proizvođača.

Čemu služi Robosapien? Apsolutno ničemu 🙂 OK – zabavi koja je verovatno kratkotrajna, ali je sasvim izvesno da ćete na njega potrošiti nekoliko sati dok ga ne provalite u potpunosti, posebno što daljinska komanda zbog mnoštva dugmića i činjenice da svako dugme ima tri funkcije nije najintuitivniji kontroler sa kojime sam se susreo u životu. Moguće je programirati njegovo ponašanje na neku od akcija – dodir senozora na levoj ili desnoj strani tela ili zvuk, kao i akcije koje se aktiviraju preko komande i to naravo produžava vreme zabave.

Ipak, najsimpatičniji detalj je činjenica da čitava kampanja oko ove igračke ide sa sloganom “Spoj tehnologije i personalitija”. Ova potonja reč je toliko često korišćena u modnim krugovima za opis idealne manekenke – “bitan je izgled, ali i personaliti” da mi je Robosapien zbog činjenice da ga poseduje još draži 😉

Comments (4) -> “Spoj tehnologije i “personalitija””

 1. Saša
  15 May 2007 12:36
  1

  E, a gde si ga kupio i pošto je. Oduvek sam hteo da imam tu igračkicu, iako sam “konjina” još starija od tebe 🙂

 2. Relja
  15 May 2007 13:06
  2

  Ja sam ga kupio u HomeMarketu (Eurosalon na ulazu u BGD sajam). Cena je bila oko 5500 dinara. Čuo sam od ortaka da ga ima i u Tempu, a neko mi je pominjao i specijalizovanu prodavnicu igračka u Francuskoj ulici oko ugla sa Dušanovom, ali nju nisam video lično da bih ti tačno rekao gde je.

 3. Djordje
  27 May 2007 16:54
  3

  Bio je lep tekst o Robosapienu u pc pressu proslog leta, a i filmic sa robotom snimljen u redakciji. Posle je bio i flimic i tekst o aibo robotu-psu. Zanimljiva zabava ti mali roboti, ali nije jeftina…

 4. Djordje
  27 May 2007 16:55
  4

  E zaboravih – postoji i robosapien 2, dosta veci, vise komandi, komplikovaniji i skuplji.

Reply